Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.9.2016%2

Tästä tuli ihan järjettömän hyvää, vaikka itse sanonkin 😊

 

 

HIRVIPYÖRYKÄT

12 kpl

 

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita 

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

 

 

 

Kuullota sipulisilput voissa. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Paista voissa pannulla.

 

 

 

 

JALLUKASTIKE

 

1 prk (2 dl) Demi Glace

1 rkl hunajasinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)

1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

2 dl kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

1/2 dl yhden tähden jallua

 

 

 

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää sekaan lopuksi hirvipyörykät. Tarjoa esimerkiksi peruna-palsternakkamuusin kera.

 

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

noin 1-1 1/2 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi kuumaa maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.9.2016%2

Viinilasillinen: tämän syksyn herkullinen kausiviini Tarambola.

 

Kantarellien resepti löytyy täältä.