Tästä tuli ihan järjettömän hyvää, vaikka itse sanonkin 😊
HIRVIPYÖRYKÄT
12 kpl
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
500 g hirven jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl timjamia
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
Kuullota sipulisilput voissa. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Paista voissa pannulla.
JALLUKASTIKE
1 prk (2 dl) Demi Glace
1 rkl hunajasinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)
1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio
2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl yhden tähden jallua
Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Kääntele sekaan hirvipyörykät ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarjoa esimerkiksi peruna-palsternakkamuusin kera.
PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI
2 palsternakkaa (300 g)
6 Rosamundaa (800 g)
50 g voita
noin 1-1 1/2 dl täysmaitoa
suolaa
Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi kuumaa maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.
Viinilasillinen: tämän syksyn herkullinen kausiviini Tarambola.
Kantarellien resepti löytyy täältä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.