Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.8.2016%2

VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT KYLJYKSET 

 

6 porsaankyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

lisäksi:

2 rkl karkeaa Dijon-sinappia 

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl kuivaa valkoviiniä 

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 rkl pippurisekoitusta 

1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

tuoretta timjamia

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Sekoita sinappi, hunaja, valkoviini, valkosipuli, pippurisekoitus, suola ja sitruunamehu keskenään ja kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.

Aseta päälle muutama timjaminoksa.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

 

 

 

HUNAJAISET SIPULIRENKAAT 

 

4 kesäsipulia renkaina

2 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä 

2 rkl juoksevaa hunajaa 

1 tl suolaa 

 

 

Paista sipulirenkaita miedolla lämmöllä voin ja oliiviöljyn seoksessa noin 10 minuuttia, kunnes sipulirenkaat pehmenevät. Lisää hunajaa ja suolaa maun mukaan.

Tarjoile heti esimerkiksi porsaankyljysten kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.8.2016%2

 

Lisäksi tarjolla oli Tomaatti-kesäkurpitsapaistosta.

Viinilasillinen: Quinta das Setencostas.