Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2031.7.2016%2

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT 

 

8 pientä pyöreää kesäkurpitsaa

 

 

täyte:

2 dl pitkäjyväistä riisiä

5 dl vettä

1 tl suolaa

2 sipulia silputtuna

5 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g paistijauhelihaa

1 prk Koskenlaskija Cheddar

2 tl mustapippurirouhetta

1 rkl Nomu Barbeque Rub-mausteseosta

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta 

1/2 tl suolaa 

 

 

pinnalle:

150 g juustoraastetta (esim. Mustaleima Emmental tai cheddar)

 

 

 

Leikkaa kurpitsoiden pohjasta pois ohut siivu, jotta ne pysyvät uunipellillä pystyssä. Leikkaa niiltä myös "hattu" pois ja koverra sisus lusikalla.

Halutessasi voit esikypsentää koverrettuja kesäkurpitsoja 5-10 minuuttia höyryssä ennen täyttämistä. Tämä ei ole välttämätöntä, vaan riippuu siitä kuinka kypsiä kesäkurpitsoista haluat.

 

Mittaa vesi, riisi ja 1 tl suolaa kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Kuullota sipuli-ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita mausi mukaan. 

Jaa täyte koverrettujen kesäkurpitsojen sisään ja ripottele päälle juustoraastetta. 

 

Grillaa kypsiksi. Halutessasi voit kypsentää täytetyt kesäkurpitsat myös uunissa 225 asteisessa noin 25 minuuttia. 

 

VINKKI! Halutessasi voit jättää täytteestä riisin pois ja korvata sen kesäkurpitsojen koverretulla sisuksella: silppua sisus ja paista pannulla jauhelihan ja sipulin kanssa.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2031.7.2016%2

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2031.7.2016%2