Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.8.2016%2

SUOLAKINUSKIJÄÄTELÖ

 

4 kananmunan valkuaista 

4 kananmunan keltuaista 

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

 

 

 

suolakinuski:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 rkl voita

2 maustemittaa hienoa merisuolaa

 

 

 

pinnalle:

hiutalesuolaa

 

 

 

Vaahdota ensin valkuaiset kulhossa. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa. Vaahdota vielä kerma kolmannessa kulhossa. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon sekaan. Sekoita sitten varovasti joukkoon kermavaahto. Lisää vielä lopuksi valkuaisseos kulhoon ja kääntele se varovasti massan joukkoon.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min.

 

Keitä kinuski tällä välin. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon suola. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

 

Kaada kolmasosa jäätelömassasta 1  1/2-2 litran vetoiseen pakasterasiaan ja valuta päälle noin kolmasosa kinuskista.

Kaada sitten puolet jäljellä olevasta jäätelömassasta rasiaan ja valuta päälle puolet jäljellä olevasta kinuskista.

Kaada päälle loput jäätelömassasta ja valuta päälle loppu kinuski. Ripottele pinnalle hiutalesuolaa.

Pakasta vähintään muutama tunti, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.