Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

PAHOLAISEN LOHI

 

1 kirjolohifilee (noin 750 g)

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

noin 2 dl Paholaisenhilloa

noin 150 g vuohenjuustoa

 

 

 

Varaa reilun kokoinen arkki vahvaa foliota. Nypi lohifileestä ruodot ja tee fileeseen viiltoja muutaman sentin välein. Siirrä filee folioarkin päälle ja nosta folioarkin reunoja ylös.

Pyöräytä fileen pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä.

Levitä fileen pintaan ja viiltoihin reilusti Paholaisenhilloa ja täytä viillot vuohenjuustolla.

Kypsennä grillissä melko suurella lämmöllä noin 25 minuuttia.

 

VINKKI! Halutessasi voit kypsentää fileen myös 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

 

 

 

VUOHENJUUSTOISET KESÄKURPITSAPIHVIT

 

3 kesäkurpitsaa (750 g raastetta)

suolaa myllystä 

100 g pinjansiemeniä, paahdettuna ja rouhittuna

2 pientä kesäsipulia silputtuna 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

voita

1 1/2 tl mustapippurirouhetta 

100 g vuohenjuustoa murennettuna 

50 g parmesanraastetta

2 kananmunaa

1/2 dl korppujauhoja

 

 

Raasta kesäkurpitsat ja laita raaste siivilään. Pyöräytä päälle reilusti suolaa myllystä. Ravistele siivilää muutaman kerran, jotta suola sekoittuu raasteen joukkoon. Anna raasteen "itkeä" siivilässä puolisen tuntia.

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Kuullota sipulisilput voissa pehmeäksi.

Sekoita valutetun kesäkurpitsaraasteen joukkoon kaikki ainekset ja nostele massa nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä pihvejä 175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Paista pihvit vielä lopuksi voissa pannulla.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

 

Viinilasillinen: Tommasi Adorato Appassionato Bianco