20160802_202507.jpg

MUREKERULLA

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 t l mustapippurirouhetta

2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

1/2 tl Poppamiehen savuchilitahnaa 

 

 

täyte:

1 pss (150 g) Aura-murua

1/2 prk jalapenoviipaleita silputtuna 

1 pkt cheddar-sulatejuustosiivuja

 

 

päälle:

2 pkt Amerikan pekonia

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

Ripottele murekelevyn päälle Aura-muru ja jalapenosilppu. Asettele päälle cheddarviipaleet vierekkäin.

Kääri tasaiseksi rullaksi ja peitä rulla pekonisiivuilla.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

 

 

VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 dl kuohukermaa

 

 

pinnalle:

100-150 g juustoraastetta 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1  1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.