MUREKERULLA
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 t l mustapippurirouhetta
2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1/2 tl Poppamiehen savuchilitahnaa
täyte:
1 pss (150 g) Aura-murua
1/2 prk jalapenoviipaleita silputtuna
1 pkt cheddar-sulatejuustosiivuja
päälle:
2 pkt Amerikan pekonia
Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
Ripottele murekelevyn päälle Aura-muru ja jalapenosilppu. Asettele päälle cheddarviipaleet vierekkäin.
Kääri tasaiseksi rullaksi ja peitä rulla pekonisiivuilla.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.
VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)
suolaa ja valkopippuria myllystä
4 dl kuohukermaa
pinnalle:
100-150 g juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.