13895083_1702216053329154_13036627633949

KESÄKURPITSAPIHVIT

 

3 kesäkurpitsaa (750 g raastetta)

suolaa myllystä 

100 g pinjansiemeniä, paahdettuna ja rouhittuna

2 pientä kesäsipulia silputtuna 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

voita

1 1/2 tl mustapippurirouhetta 

1 pala (200 g) Apetina salaattijuustoa

50 g parmesanraastetta

2 kananmunaa

1/2 dl korppujauhoja

 

 

Raasta kesäkurpitsat ja laita raaste siivilään. Pyöräytä päälle reilusti suolaa myllystä. Ravistele siivilää muutaman kerran, jotta suola sekoittuu raasteen joukkoon. Anna raasteen "itkeä" siivilässä puolisen tuntia.

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Kuullota sipulisilput voissa pehmeäksi.

Sekoita valutetun kesäkurpitsaraasteen joukkoon kaikki ainekset ja nostele massa nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä pihvejä 175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Paista pihvit vielä lopuksi voissa pannulla.

 

 

 

PEKONISIENET

 

9 herkkusientä

chili-savusulatejuustoa 

9 viipaletta Amerikan pekonia 

 

 

Poista sienistä jalja ja täytä kolo juustolla. Kääri jokaisen sienen ympärille pekoniviipale ja kiinnitä se cocktailtikulla. Grillaa sieniä ensin täytetty puoli alaspäin, punnes pekoni on saanut väriä. Käännä sienet ja grillaa pyös toiselta puolelta.

 

 

 

TÄYTETYT JALAPENOT

 

tuoreita jalapenoja

Paprika-Koskenlaskijaa

pekonia

 

 

Tee jalapenoihin pitkittäin viilto ja poista siemenet ja kalvot. Täytä jalapenot Koskenlaskijalla ja kääri ympärille pekoniviipale. Kiinnitä cocktail-tikulla.

Grillaa joka puolelta, kunnes pekoni on saanut väriä.

 

 

 

BROILERPIHVIT

 

2 pkt (á 350 g) ohuita broilerfileitä

 

marinadi:

2 rkl hunajasinappia (tai esim. Dijon)

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

4 rkl oliiviöljyä

4 rkl kuivaa valkoviiniä

2 valkosipulinkynttä puristettuna

2 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl roseepippurirouhetta

1 tl suolaa

1/2 tl chilijauhetta

 

 

Anna broilerfileiden marinoitua yön yli ja grillaa ne kypsiksi.

 

Viinilasillinen: Radio Boca Verdejo

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2