KESÄKURPITSAKEITTO
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
nokare voita + tilkka oliiviöljyä
1 kg kesäkurpitsaa
3 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
mustapippuria myllystä
Paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voin ja oliiviöljyn seoksessa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää kuutioidut kesäkurpitsat, vesi sekä kasvisliemikuutiot.
Keitä noin puolisen tuntia, kunnes kesäkurpitsat ja sipulit ovat kypsiä.
Lisää paloiteltu sulatejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta mustapippurilla ja kuumenna kiehuvaksi.
Tarjoile esimerkiksi rapeaksi paistetun pekonimurun ja tuoreen pataleivän kera.
Viinilasillinen: Stefany Prosecco Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.