Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

KESÄKURPITSAKEITTO

 

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä  

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

1 kg kesäkurpitsaa 

3 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

mustapippuria myllystä 

 

 

 

Paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voin ja oliiviöljyn seoksessa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää kuutioidut kesäkurpitsat, vesi sekä kasvisliemikuutiot.

Keitä noin puolisen tuntia, kunnes kesäkurpitsat ja sipulit ovat kypsiä.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta mustapippurilla ja kuumenna kiehuvaksi.

 

Tarjoile esimerkiksi rapeaksi paistetun pekonimurun ja tuoreen pataleivän kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

Viinilasillinen: Stefany Prosecco Brut