Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

KESÄKURPITSA-TOMAATTIPAISTOS

 

2-3 kesäkurpitsaa

6-8 tomaattia

3 palloa mozzarellaa 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta 

 

 

basilikaöljy:

n. 2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi puristettuna

kourallinen tuoretta basilikaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Viipaloi kasvikset sekä mozzarellapallot.

Asettele viipaleita vuoronperään kevyesti voideltuun uunivuokaan.

Pyöräytä päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.

Ripottele lopuksi pinnalle vastaraastettua parmesaania. Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Valmista sillä välin mausteöljy. Silppua basilika veitsellä ja sekoita puristettu valkosipulinkynsi sekä basilikasilppu öljyn joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta mausteöljy lusikan avulla kypsän paistoksen päälle.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2