Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

GRILLATTU KANA

 

1 kokonainen maustamaton broileri (meidän painoi tasan kilon)

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

glaseeraus:

100 g voita sulatettuna 

2 rkl juoksevaa hunajaa 

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

3 valkosipulinkynttä puristettuna 

1 tl suolaa 

mustapippuria myllystä 

nippu tuoretta basilikaa 

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

Halkaise kana selkärangan vierestä.

Pyöräytä molemmin puolin pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä.

Sido kanan jalat yhteen paistonarulla.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään.

 

Sivele kanan toinen puoli glaseerauskastikkeella ja nosta kana kuumaan grilliin glaseerattu puoli alaspäin (tässä kannattaa käyttää grillausalustaa). Sivele myös kanan toinen puoli glaseerauskastikkeella. Kääntele kanaa silloin tällöin, ja sivele joka kerta pintaan glaseerauskastiketta. Jatka näin kunnes kaikki glaseerauskastike on käytetty ja paistomittari näyttää 75 astetta (kannattaa mitata muutamasta paksummasta kohdasta). Grillaukseen menee aikaa noin 1- 1 1/2 tuntia tipun koosta riippuen.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

 

Lisäksi tarjolla kesäkurpitsa-tomaattipaistos.

 

Viinilasillinen: Baron de Ley Garnacha, oli todella hyvä viini mutta valitettavasti sitä ei ainakaan tällä hetkellä saa Suomesta. Itse tilasin sen viime vuonna, kun se oli Viinilehden klubiviininä