SAARISTON VOILEIPÄKAKKU
pohja:
500 g saaristolaisleipää
150 g voita
lohimousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk smetanaa
400 g katkarapu-tuorejuustoa
300 g kylmäsavulohi-siivuja
1 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 nippu kevätsipulia silputtuna
koristeluun:
kirjolohen mätiä
kylmäsavulohta
2 sitruunaa
tuoretta tilliä
herneenversoa
Aseta reunavuoka tarjoilulautaselle.
Painele puolet leipä-voiseoksesta vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana vaahdoksi. Kääntele vaahdot sekaisin.
Mittaa tuorejuusto ja lohisiivut monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon kevätsipulisilppu ja reilusti mustapippuria myllystä.
Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen.
Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi joukkoon smetana-kermavaahto.
Levitä puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan. Ripottele päälle loput leivästä ja levitä päälle loppu täyte.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota reunavuoka ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.