Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

SAARISTON VOILEIPÄKAKKU

 

pohja:

500 g saaristolaisleipää

250 g voita

 

 

lohimousse:

4 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa

2 prk smetanaa

400 g katkarapu-tuorejuustoa

300 g kylmäsavulohi-siivuja

1 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

1 nippu kevätsipulia silputtuna

 

 

koristeluun:

kirjolohen mätiä

kylmäsavulohta

2 sitruunaa

tuoretta tilliä 

herneenversoa

 

 

 Aseta reunavuoka tarjoilulautaselle.

Painele puolet leipä-voiseoksesta vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana vaahdoksi. Kääntele vaahdot sekaisin.

Mittaa tuorejuusto ja lohisiivut monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon kevätsipulisilppu ja reilusti mustapippuria myllystä. 

Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen.

Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi joukkoon smetana-kermavaahto.

 

Levitä puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan. Ripottele päälle loput leivästä ja levitä päälle loppu täyte.

 

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Irrota reunavuoka ja koristele kakku.