Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

PUNASIPULIKUKAT

 

3 punasipulia

 

lisäksi:

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Kuori sipulit ja leikkaa pohjasta siivu pois, jotta sipulit pysyvät pystyssä.

Leikkaa sipuleiden keskelle viilto, ei kuitenkaan pohjaan asti ettei sipuli halkea kahtia. Tee sitten toinen viilto vastakkaisessa suunnassa. Tee vielä 2 viiltoa niin, että sipulissa on 8 lohkoa.

Nosta sipulit uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita öljyn joukkoon hunaja ja sitruunamehu ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi seos sipuleiden keskelle ja viiltoihin.

Paista sipuleita 170 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile aukeamista. Nosta auenneet sipulit pois uunista ja avaa sipulit täysin kukiksi.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

Sipulikukat ovat kauniita esimerkiksi voileipäkakun koristeena. Voileipäkakun ohje täällä.