KARAMELLISOITU PUNASIPULI
3 isoa punasipulia
reilun kokoinen nokare voita
2 rkl fariinisokeria
suolaa myllystä
Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Sulata voi pannussa ja lisää sipulirenkaat ja sokeri pannulle. Paista miedohkolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta suolalla.
PEURABURGERI
pihvit:
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
500 g peuran jauhelihaa
1 kanamuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl mustapippurirouhetta
lisäksi:
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia, paista pannulla rapeaksi
1 pkt (170 g) Aura-juustoa
karamellisoitua punasipulia
Poppamies Paahdettu valkosipuli-majoneesia
Pihvit: Kuullota sipulisilput pehmeäksi voissa.
Sekoita ainekset keskenään ja muovaile kostutetuin käsin massasta kolme pihviä. Kuumenna valurautapannu ja paista voissa molemmin puolin, yksi pihvi kerrallaan. Käännä pihvit, kun paistopinta on saanut hyvin väriä. Aseta pihveille Aura-juustoviipaleet heti kääntämisen jälkeen, jotta juusto ehtii lämmetä.
Kokoa burgerit:
Halkaise sämpylät ja paista leikkuupinta voissa parilapannulla.
Laita sämpylän pohjapuolelle haluamasi määrä valkosipulimajoneesia ja nosta Aura-juustolla kuorrutettu pihvi päälle.
Laita Aura-juuston päälle karamellisoitua punasipulia sekä 3 viipaletta rapeaksi paistettua pekonia ja nosta sämpylän kansiosa päälle.
Tarjoile hyvän punaviinin kera.
Viinilasillinen: Casillero del Diablo Malbec, toimi todella hyvin tämän aterian kanssa. Tämä viini on löytö, joka maistuu monien erilaisten grilliherkkujen kera ja myös ihan sellaisenaan. Harvinaisen hyvä hanaviini.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.