Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.7.2016%20

 

GUINNESS KALJAPERSEKANA GRILLISSÄ

 

 

1,5 kg:n painoinen kokonainen broileri (maustamaton!)

1 lime

oliiviöljyä

Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

0,33 l oluttölkki

2 valkosipulin kynttä

1 tlk Guinness-olutta

 

 

 

GLASEERAUKSEEN

 

Guinness-olutta (loput avatusta tölkistä)

100 g voita sulatettuna 

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1-2 rkl soijaa

timjamin lehtiä

1 rkl juoksevaa hunajaa 

 

 

 

Halkaise lime ja hiero sillä kanan pinta. Sivele kana sekä sisä- että ulkopuolelta oliiviöljyllä ja hiero kanan pintaan Nomu BBQ Rub-mausteseosta, myös kanan sisäpuolelle. Maustaminen kannattaa tehdä muutama tunti ennen grillausta, jotta kana ehtii maustua.

Kauhukeittiö suositteli käyttämään tähän ruokaan Guinness-olutta jota ei saa 0,33 l tölkissä, joten mies ystävällisesti tyhjensi yhden 0,33 l tölkillisen olutta jotta saatiin tarvittava tyhjä tölkki.

Tyhjään tölkkiin kaadettiin sen verran Guinnessia että tölkki oli puolillaan, 2 valkosipulinkynttä lisättiin myös tölkkiin. Sitten vain tölkki kanan hanuriin, limen puolikas tulpaksi hartioiden väliin ja koko komeus grilliin.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.7.2016%20

 

Glaseerauskastikkeen ainekset sekoitettiin pienessä teräskattilassa, jota pidettiin grillissä sammutetun polttimen päällä, jotta seos pysyy haaleana. Jos seos pääsee jäähtymään liikaa, voisula nousee pintaan ja kovettuu kuoreksi kastikkeen päälle, tämä asia on toki korjattavissa seosta lämmittämällä.

 

Kanaa grillattiin kaasugrillissä epäsuoralla lämmöllä sammutettujen polttimien päällä. Kanan edessä ja takana olevat kaasupolttimet olivat vähän yli puolen tehon. Kanaa glaseerattiin paiston aikana noin 10-15 minuutin välein. 

 

Kypsennykseen menee 1-2 tuntia grillistä ja kanan koosta riippuen. Paistomittarin kiinnitimme kanan koipeen paksuimpaan kohtaan ja kana pääsi pois grillistä kun mittari näytti 82 astetta. Kanan kypsyys oli juuri sopiva.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.7.2016%20

Kana oli todella hyvää ja söimme sen ihan sellaisenaan ilman lisukkeita. Palanpainikkeena meillä oli KWV Classic Collection Pinotage, joka toimi erittäin hyvin tämän ruoan kanssa.