Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

KESÄKURPITSARISOTTO

 

1 iso sipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

2 isoa kesäkurpitsaa (noin 700 g, siemenet poistettuna)

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 kasvisliemikuutiota

9 dl vettä

2 dl parmesanraastetta

nokare voita

mustapippuria myllystä

 

 

tarjoiluun:

parmesanraastetta

 

 

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen kasvisliemikuutiot. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä.

Lisää sitten risottoriisi ja kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sekaan kesäkurpitsakuutiot ja kuullota hetki. Lisää sitten valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.

Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi reilusti parmesanraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

GRILLATUT VASIKANKYLJYKSET

 

2 vasikankyljystä (yhteensä noin 500 g)

suolaa myllystä

 

 

marinadi:

 

2 isoa valkosipulinkynttä

reilusti tuoretta timjamia

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl kuivaa valkoviiniä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 pienen sitruunan raastettu kuori + mehu

 

 

Pyöräytä kyljysten pintaan molemmin puolin suolaa myllystä ja laita kyljykset kulhoon. Sekoita marinadin ainekset ja sivele marinadia molemmin puolin kyljysten pintaan. Kaada loppu marinadi kyljysten päälle. Anna kyljysten maustua huoneenlämmössä parisen tuntia. Kääntele kyljyksiä vartin välein, jotta ne maustuvat tasaisesti.

Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä 5 minuuttia/puoli ja kääri sitten kyljykset folioon vetäytymään noin 10-15 minuutiksi. Tarjoa esimerkiksi kesäkurpitsarisoton kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

Viinilasillinen: Tommasi Ripasso Valpolicella