HYYDYTETTY RAPARPERIKAKKU
pohja:
1 pkt (350 g) vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
raparperihilloke:
600 g raparperipaloja
3 dl sokeria
1/4 dl vettä
täyte:
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
1 prk vaniljarahkaa
1 rkl vaniljasokeria
raparperihilloke
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
koristeluun:
1/2 l mansikoita
Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Soseuta hilloke sauvasekoittimella. Anna hillokkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 20-22 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, rahka, vaniljasokeri sekä raparperihilloke kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota reunavuoka ja koristele kakku mansikkaviipaleilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.