Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.7.2016%2

HYYDYTETTY RAPARPERIKAKKU

 

pohja:

1 pkt (350 g) vaniljatäytteisiä kaurakeksejä 

75 g voita sulatettuna

 

 

raparperihilloke:

600 g raparperipaloja

3 dl sokeria

1/4 dl vettä

 

 

täyte:

6 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 prk mascarponea

1 prk vaniljarahkaa

1 rkl vaniljasokeria

raparperihilloke

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

koristeluun:

1/2 l mansikoita

 

 

Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Soseuta hilloke sauvasekoittimella. Anna hillokkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 20-22 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.

 
 

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, rahka, vaniljasokeri sekä raparperihilloke kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Irrota reunavuoka ja koristele kakku mansikkaviipaleilla.