Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

FAZERINA-LEIVOKSET

 

pohja:

175 g voita

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

 

kuorrutus:

3 dl kuohukermaa

300 g Fazerina-suklaata

200 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata

nokare voita (noin 1-2 rkl)

 

 

Sulata voi kattilassa. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliövuokaan (30 cm x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Paloittele kuorrutteen suklaat kulhoon.

Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Levitä suklaakuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. Nosta kakku leivinpaperin avulla pois vuoasta ja leikkaa 16 osaan neliöiksi.

 

VINKKI! Leivokset kestävät hyvin myös pakastuksen, sulata pakastetut leivokset jääkaapissa.