Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

MACARONS

n. 20 kpl

 

70 g kananmunan valkuaista

20 g Siro erikoishienoa sokeria

1 tl espressojauhetta

140 g tomusokeria

80 g mantelijauhetta

 

 

Laita leivinpaperi kahdelle uunipellille. Sekoita mantelijauhetta, espressojauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. 

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. 

Lisää erikoishieno sokeri ruokalusilallinen kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää tässä vaiheessa myös elintarvikeväri. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. 

Lisää kolmasosa manteli-tomusokeriseoksesta varovasti nuolijalla käännellen, nostellen ja leikkamalla vaahtoa.

Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä, kunnes massa pehmenee.

Kaada taikina pursotinpussiin, leikkaa pussin päähän pieni n. 1 cm reikä ja pursota pellille halkaisijaltaan n. 3 cm:n nokareita. Kopauta pelti pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat.

Anna macaronsien seistä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, kunnes niiden pinta on kosketuskuiva. 

Kuumenna uuni 130 tai 140 asteeseen ja paista macaronseja n. 15 minuuttia, anna kuorien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. 

Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronsit ovat parhaimmillaan muutama tunti täyttämisen jälkeen.

 

 

TÄYTE:

100 g tummaa (80 %) suklaata

1/2 dl Dooley´s Espresso Cream-likööriä

 

 

Paloittele suklaa kulhoon. Kuulemma likööri kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi tai pursota täyte toiselle macarons-puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.