Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2016%2

Tämä täytekakku oli maultaan ehdottomasti paras täytekakku, mitä olen koskaan maistanut! =)

 

BAILEY´S-SUKLAAKAKKU

 

pohja:

175 g voita

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutukseen:

4 dl maitoa

3/4 dl Bailey´s-likööriä

 

 

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa 

1 1/4 dl tomusokeria

2 prk mascarpone-juustoa

1 dl Bailey's-likööriä

2 rkl kiehuvan kuumaa Bailey´s-likööriä

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

BAILEY´S-KERMAVAAHTO

6 dl kuohukermaa

1 1/2 dl jääkaappikylmää Bailey´s-likööriä

2 rkl tomusokeria

 

 

 

Pohja: Sulata voi kattilassa. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20-22 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kunnolla. Voit halutessasi paistaa pohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1 dl Bailey´s-likööriä. Kuumenna 2 rkl likööriä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon. 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

Kaada päälle loppu täyte.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

 

Perkaa ja viipaloi mansikat.

 

Mittaa kulhoon kuohukerma, jääkaappikylmä Bailey´s sekä tomusokeri. Vatkaa vahdoksi. Seos vatkautuu paljon hitaammin kuin pelkkä kerma, mutta se vaahtoutuu kyllä, kun jaksaa vatkata tarpeeksi kauan.

 

Levitä kerros kermavaahtoa kakun päälle ja pursota loput vaahdosta kakun reunoille. Vaahtoa saattaa jäädä hieman yli, mutta se tulee kyllä syötyä esimerkiksi tuoreiden mansikoiden kera =).

 

Koristele kakku mansikkaviipaleilla.