Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2016%2

NAUDAN RIBSIT

 

1,1 kg "pihvikarjan telaketjua" (kyllä vaan, tällä nimellä nää mulle myytiin paikallisessa sittarissa =D)

 

suolaliemi:

2 l vettä

100 g hienoa merisuolaa

 

 

Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. 

Poista ribseistä turhat kalvot ja upota ribsit kylmään suolaveteen. Kalvojen poistamiseen hyviä vinkkejä löytyy täältä.

Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

 

 

 

mausteseos:

6 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria

2 rkl savusuolaa

3 rkl korianteria

1 rkl juustokuminaa

1 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 rkl oreganoa

​2 rkl savustettua paprikajauhetta

2 rkl valkosipulijauhetta

2 rkl sipulijauhetta

2 rkl pippurisekoitusta

 

 

lisäksi:

1 pint tummaa olutta

 

 

Ota ribsit huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen kypsentämistä. Poista ribseistä sitkeä kalvo. Täällä on hyvä video kalvojen poistamisesta.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2016%2

 

Hiero mausteseosta kauttaaltaan lihan pintaan, laita ribsit paistopussiin, kaada sekaan tölkillinen (pint) tummaa olutta ja sulje pussi. Tee pussin keskelle pieni reikä jotta ilma pääsee pois. Laita suljettu paistopussi uunivuokaan ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 3 1/2 tuntia 

 

 

Tee BBQ-kastike valmiiksi:

 

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 60-90 minuuttia.

Kuumenna grilli ja laita ribsit grillausalustan päälle grilliin. Sivele pintaan BBQ-kastiketta, käännä ribsit muutaman minuutin kuluttua ja sivele BBQ-kastikkeella myös toiselta puolelta. Käännä ribsit taas muutaman minuutin päästä ja sivele pinta jälleen BBQ-kastikkeella. Jatka näin, kunnes kaikki kastike on käytetty.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2016%2

 

Viinilasillinen: Obsession Red, toimi todella hyvin ribsien kanssa.

 

Lisäksi lautasella italiansalaattia sekä perunasalaattia.