20160610_140734.jpg

MANSIKKA-RAPARPERITÄYTEKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

kostutus:

noin 4-5 dl sitruunalimonadia

 

 

raparperihilloke:

600 g raparperipaloja

3 dl sokeria

1/4 dl vettä

 

 

Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Soseuta hilloke sauvasekoittimella ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

 

täyte:

5 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 prk mascarponea

1 rkl vaniljasokeria

raparperihilloke

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

1 l tuoreita mansikoita

 

 

koristeluun:

noin 1/2 l tuoreita mansikoita

6 dl kuohukermaa vaahdotettuna

tomusokeria maun mukaan

 

 

Perkaa ja paloittele mansikat.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, vaniljasokeri sekä raparperihilloke kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. Ripottele päälle puolet mansikoista.

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

Kaada päälle loppu täyte ja ripottele päälle loput mansikat.

 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

 

Perkaa ja viipaloi mansikat.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

 

Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
 
 
 
Tee reunapursotukset ja asettele mansikkaviipaleet kakun päälle.