20160612_180740.jpg

Nämä mehevät ja täyteläiset suklaaleivokset vievät kielen mennessään ja auttavat pahimpaankin makeannälkään.

 

KINUSKI-SUKLAALEIVOKSET

 

pohja:

175 g voita

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

 

kinuski:

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

nokare voita

 

 

kuorrutus:

1 1/2 dl kuohukermaa

200 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata

nokare voita (noin 1/2-1 rkl)

 

 

koristeluun:

sormisuolaa

 


 
Sulata voi kattilassa. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliövuokaan (30 cm x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Keitä kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 min, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada se sitten pohjan päälle vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin kunnes kinuski on jähmettynyt kunnolla.

 

Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.

Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Levitä suklaakuorrute jähmettyneen kinuskin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. Nosta kakku leivinpaperin avulla pois vuoasta ja leikkaa 16 osaan neliöiksi.

 

VINKKI! Leivokset kestävät hyvin myös pakastuksen, sulata pakastetut leivokset jääkaapissa. Mikäli pakastat leivokset, ripottele suolahiutaleet pinnalle vasta sulatuksen jälkeen.