Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2016%2

FLANK STEAK

 

1 noin 500 g:n painoinen flank steak (naudan kuve)

 

marinadi:

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 dl viskiä

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl juoksevaa hunajaa 

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

1 1/2 tl suolaa 

1 1/2 tl mustapippurirouhetta 

1 tl savustettua paprikajauhetta 

1 tl Poppamiehen Jalosavua 

1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta 

2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele liha kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kuumassa grillissä noin 6-8 minuuttia/puoli (lihan paksuudesta riippuen) ja kääri folioon vielä 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2016%2

Lisäksi lautasella grilliperunoita, BBQ-viskivoi, perunasalaattia ja italiansalaattia.

Viinilasillinen: Mayu Reserva Carmenere. Tämä viini on yksi kestosuosikeistani, herkullinen ihan sellaisenaan ja sopii monille erilaisille grilliherkuille, riistalle sekä juustotarjottimelle.