VADELMA-SUKLAAKAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
vadelmamousse:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk maitorahkaa
5 dl kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria (maun mukaan)
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
suklaamousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
200 g tummaa (vähintään 70%) suklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
koristeluun:
sitruunamelissaa
tuoreita vadelmia
tomusokeria
Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Tee vadelmatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja sulaneet vadelmat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Tee suklaatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.
Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon.
Sulata suklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Levitä suklaatäyte vuokaan hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.