Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.5.2016%2

RIBSIT

 

1 1/2 kg porsaan grilliluita

 

mausteseos:

6 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria

2 rkl savusuolaa

3 rkl korianteria

1 rkl juustokuminaa

1 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 rkl oreganoa

​2 rkl savustettua paprikajauhetta

2 rkl valkosipulijauhetta

2 rkl sipulijauhetta

2 rkl pippurisekoitusta

 

 

lisäksi:

tummaa olutta

 

 

Ota ribsit huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen kypsentämistä. Poista ribseistä sitkeä kalvo. Täällä on hyvä video kalvojen poistamisesta.

Hiero mausteseos lihan pintaan, laita ribsit folionyytteihin (2-3 ribsiä/nyytti). Lorauta jokaiseen nyyttiin 1/2 dl tummaa olutta ja sulje nyytit tiiviisti. Laita nyytit uunipellille tai vuokaan ja kypsennä 120 asteisessa uunissa noin 3 tuntia (lisää välillä tarvittaessa tilkka tummaa olutta nyytteihin), sammuta uuni ja anna ribsien hautua uunissa vielä niin kauan kunnes ovat huoneenlämpöisiä.

 

Tee BBQ-kastike valmiiksi:

 

 

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 60-90 minuuttia.

Kuumenna grilli ja laita ribsit grillausalustan päälle grilliin. Sivele pintaan BBQ-kastiketta, käännä ribsit muutaman minuutin kuluttua ja sivele BBQ-kastikkeella myös toiselta puolelta. Käännä ribsit taas muutaman minuutin päästä ja sivele pinta jälleen BBQ-kastikkeella. Jatka näin, kunnes kaikki kastike on käytetty. Tarjoile ribsit heti esimerkiksi kasvisnyyttien kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.5.2016%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.5.2016%2

 

 

KASVISNYYTIT

4 kpl 

 

1 pss (300 g) Apetit Talon kasvikset (pakaste)

1 keltainen paprika

4 pientä kesäkurpitsaa

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 nippu kevätsipulia 

1 rs miniluumutomaatteja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Cheddar Ruoka

1 Blackie-tuorejuusto Makea Chili

 

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.

Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- ja kevätsipulisilput folioihin.

Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä. Leikkaa chili-tuorejuusto sektoreiksi 8 osaan.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle 2 chilituorejuustosektoria jokaiseen nyyttiin. Sulje nyytit tiiviisti. Grillaa kypsiksi (noin 25 minuuttia).

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.5.2016%2

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.5.2016%2

 

Viinilasillinen: Bearflag, sopi todella hyvin ribsien kanssa.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.6.2016%2

Testasimme myös spare-ribsejä, joissa on enemmän syötävää, kuin aikaisemmin valmistamissamme grilliluissa. Näitä kypsensimme 5 tuntia paistopussissa 110 asteisessa uunissa. Ribseistä poistettiin kalvot ja pintaan hierottiin kuivamausteseos (ohje löytyy ylempää tästä artikkelista), sitten ribsit laitettiin paistopussiin ja perään kaadettiin koko tölkillinen (pint) tummaa olutta. Pussi suljettiin tiukasti ja pussiin leikattiin pieni reikä.

Ribsit saivat kypsennyksen jälkeen jäähtyä paistopussissa, jonka jälkeen leikkasin ne sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Jäähtyneet ribsit grillattiin ja glaseerattiin samoin kuin viime kerrallakin.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.6.2016%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.6.2016%2

Lisäksi tarjolla meloni-fetasalaatti.