Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.5.2016%2

MINTTUSUKLAAJÄÄTELÖ

 

4 kananmunan valkuaista 

4 kananmunan keltuaista 

1 dl sokeria

3 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

1 dl vihreää minttulikööriä

 

 

 

SUKLAAKASTIKE


1 1/2 dl kuohukermaa

200 g After Eight-suklaata

 

 

 

Vaahdota ensin valkuaiset kulhossa. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa. Vaahdota vielä kerma kolmannessa kulhossa. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone ja likööri keltuaisvaahdon sekaan. Sekoita sitten varovasti joukkoon kermavaahto. Lisää vielä lopuksi valkuasvaahto kulhoon ja kääntele se varovasti massan joukkoon. 

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min.

 

Valmista tällä välin suklaakastike: Kiehauta kerma ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää sekaan After Eightit. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.

 

Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja valuta päälle jäähtynyt suklaakastike. Kääntele varovasti sekaisin, siten ettei kastike sekoitu jäätelön joukkoon vaan jää raidoiksi jäätelöön.

Pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.