20160531_080635.jpg

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuainen

280 g sokeria

1  1/2 rkl maissijauhoa

1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. 

 

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle, n. 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele sitten päälle mantelilastut ja laita pohja uuniin.

Paista 200 asteessa 7-8 min tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja paista n. 20 min tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

 

 

 

TÄYTE:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

1 dl cappuccino-jauhetta

tomusokeria maun mukaan (laitoin noin 3 rkl)

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

 

 

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja cappuccino-jauhe ja mausta maun mukaan sokerilla.

Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttupohjalle ja ripottele päälle pilkotut mansikat. Kääri rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla mansikoilla.