20160531_080635.jpg

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuaista

280 g sokeria (laitoin Siro-erikoishienoa sokeria)

2 tl vaniljasokeria

1 tl valkoista balsamicoa 

1 kukkurainen ruokalusikallinen maissijauhoa (maizenaa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

TÄYTE:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

1 dl cappuccino-jauhetta

tomusokeria maun mukaan (laitoin noin 3 rkl)

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä rypsiöljyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää vatkaamista jatkaen vaniljasokeri sekä sokeri sekaan pari ruokalusikallista kerrallaan antaen sokerin sekoittua aina ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä.

Kun olet lisännyt kaiken sokerin, kääntele lastalla massan sekaan viinietikka ja maissijauho.

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle noin 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele päälle mantelilastut ja nosta pelti uuniin.

Paista 200 asteessa 7 minuuttia. Laske sitten lämpö 160 asteeseen ja paista vielä noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

TÄYTE: Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja cappuccino-jauhe ja mausta maun mukaan sokerilla.

Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttupohjalle ja ripottele päälle pilkotut mansikat. Kääri rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla mansikoilla.