GRILLATTU NAUDAN TOMAHAWK-KYLJYS
1 naudan Tomahawk Limousine
marinadi:
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl Coca Colaa
1/2 dl viskiä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl muscovadosiirappia
1 rkl tummaa balsamicoa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl korianterijauhetta
1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta
1 tl Poppamiehen Jalosavua
2 valkosipulinkynttä
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (noin pari tuntia ennen grillausta).
Ruskista kyljystä kuumassa grillissä noin 10 minuuttia/puoli.
Kypsennä kyljystä vielä epäsuoralla lämmöllä (esim. grillin yläritilällä) noin 5 minuuttia/puoli.
Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa esim. maustevoin ja kasvisnyyttien kera.
BBQ-VISKIVOI
150 g pehmeää voita
2 cl viskiä
1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1 valkosipulinkynsi silputtuna
Sekoita muut ainekset pehmeän voin joukkoon. Kääri pötköksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa voista viipaleita kuumien pihvien päälle.
Kuten kuvasta näkyy, tämä Tomahawk pääsi läpikypsäksi, joten laitoin reseptiin hieman lyhyemmän kypsennysajan, jotta liha jäisi roseeksi sisältä.
Viinilasillinen: Casillero del Diablo Malbec
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.