Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.5.2016%2

GRILLATTU NAUDAN TOMAHAWK-KYLJYS

 

1 naudan Tomahawk Limousine 

 

marinadi:

 

1 rkl tomaattipyreetä

1 dl Coca Colaa

1/2 dl viskiä

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl muscovadosiirappia

1 rkl tummaa balsamicoa

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl korianterijauhetta

1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

2 valkosipulinkynttä

 

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (noin pari tuntia ennen grillausta).

Ruskista kyljystä kuumassa grillissä noin 10 minuuttia/puoli.

Kypsennä kyljystä vielä epäsuoralla lämmöllä (esim. grillin yläritilällä) noin 5 minuuttia/puoli.

Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa esim. maustevoin ja kasvisnyyttien kera.

 

 

 

BBQ-VISKIVOI

 

150 g pehmeää voita

2 cl viskiä

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 valkosipulinkynsi silputtuna

 

 

Sekoita muut ainekset pehmeän voin joukkoon. Kääri pötköksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa voista viipaleita kuumien pihvien päälle.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.5.2016%2

Kuten kuvasta näkyy, tämä Tomahawk pääsi läpikypsäksi, joten laitoin reseptiin hieman lyhyemmän kypsennysajan, jotta liha jäisi roseeksi sisältä.

 

Viinilasillinen: Casillero del Diablo Malbec