Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.5.2016%2

ESPRESSO-DOOLEY´S JÄÄTELÖ

annoksesta tulee noin 1 litra jäätelöä

 

 

4 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

4 kananmunan keltuaista

2 rkl sokeria

1 prk mascarpone-juustoa

2 dl Dooley´s Espresso Cream-likööriä

1 rkl espresso-pikakahvijauhetta

2 isoa Daimia rouhittuna 

 

 

Rouhi Daimit veitsellä.

Vaahdota ensin valkuaiset kulhossa. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa. Vaahdota vielä kerma kolmannessa kulhossa. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone, likööri ja espressojauhe keltuaisvaahdon sekaan. Sekoita sitten varovasti joukkoon kermavaahto. Lisää vielä lopuksi valkuaisseos kulhoon ja kääntele se varovasti massan joukkoon. Kääntele joukkoon myös Daim-rouhe.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min. Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään muutama tunti, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.