Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.4.2016%20

KANTARELLILETUT

7 kpl isoja lettuja

 

1 l kantarelleja silputtuna (pakastimesta)

nokare voita

1 pieni sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl Falksalt Gourmet herkutattisuolaa 

1 tl kuivattua timjamia

mustapippuria myllystä

 

 

lettutaikina:

2 kananmunaa

5 dl maitoa

1 tl suolaa

1 1/2 dl spelttijauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

 

 

paistamiseen:

voita

 

 

Laita kantarellisilppu kuivalle paistinpannulle ja hauduta sekoitellen hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle reilun kokoinen nokare voita ja pieneksi silputut sipulit. Lisää myös mausteet. Paista noin 5 minuuttia, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna kantarelliseoksen jäähtyä.

Sekoita taikinan ainekset vispilällä ja sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt kantarelliseos. Paista letut voissa.

 

 

täyte:

1 pkt (170 g) Amerikanpekonia silputtuna

600 g hirven jauhelihaa

nokare voita

1 iso sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

2 tl Falksalt Gourmet herkutattisuolaa 

1 rkl kuivattua timjamia

mustapippuria myllystä

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

pinnalle:

juustoraastetta (Västerbottensost)

 

 

Silppua loput pekonit ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Siirrä paistettu pekonisilppu lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

Kuullota sipulisilput voissa pehmeäksi. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää mausteet, pekonisilppu sekä tuorejuusto.

Jaa täyte kantarelliletuille ja kääri letut rulliksi. Siirrä lettukääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.