KANTARELLILETUT
7 kpl isoja lettuja
1 l kantarelleja silputtuna (pakastimesta)
nokare voita
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl Falksalt Gourmet herkutattisuolaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
lettutaikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 1/2 dl spelttijauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
paistamiseen:
voita
Laita kantarellisilppu kuivalle paistinpannulle ja hauduta sekoitellen hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle reilun kokoinen nokare voita ja pieneksi silputut sipulit. Lisää myös mausteet. Paista noin 5 minuuttia, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna kantarelliseoksen jäähtyä.
Sekoita taikinan ainekset vispilällä ja sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt kantarelliseos. Paista letut voissa.
täyte:
1 pkt (170 g) Amerikanpekonia silputtuna
600 g hirven jauhelihaa
nokare voita
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tl Falksalt Gourmet herkutattisuolaa
1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
200 g kantarellituorejuustoa
pinnalle:
juustoraastetta (Västerbottensost)
Silppua loput pekonit ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Siirrä paistettu pekonisilppu lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Kuullota sipulisilput voissa pehmeäksi. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää mausteet, pekonisilppu sekä tuorejuusto.
Jaa täyte kantarelliletuille ja kääri letut rulliksi. Siirrä lettukääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.