Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

KAMPASIMPUKOITA, PARSAA JA ILMAKUIVATTUA KINKKUA

kahdelle

 

 

nippu parsaa

1 pkt (90 g) ilmakuivattua kinkkua 

6 kampasimpukkaa

voita

suolaa ja mustapippuria myllystä 

 

 

Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Halutessasi kuori parsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä.

Laita parsat toiselle pannulle. Kääntele parsoja silloin tällöin. Levy kannattaa pitää melko miedolla lämmöllä etteivät parsat pala. Mausta parsat suolalla ja mustapippurilla.

 

Paahda kuumalla pannulla kinkkuviipaleet rapeiksi ja siirrä lautaselle jäähtymään.

 

Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare voita. Mausta kampasimpukat suolalla ja mustapippurilla. Kun voi on sulanut, laita kampasimpukat pannulle. Paista nopeasti kummaltakin puolelta. Paista kampasimpukoita vain sen verran (noin minuutti/puoli) että pinta saa väriä, muuten niistä tulee sitkeitä. 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

Viinilasillinen: Leon Beyer Riesling