Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

GRILLATTU PORSAAN SISÄFILEE 

 

porsaan sisäfilee (noin 600 g)

 

 

marinadi: 

 

1 rkl tomaattipyreetä

2 1/2 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1/2 dl viskiä

1/2 dl oliiviöljyä

1/4 dl hunajaa         

 1/4 dl worchestershirekastiketta

1/2 rkl soijaa

1/2 rkl tummaa balsamicoa 

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl savusuolaa

1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna       

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele filee kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kypsäksi ja kiedo kypsä filee vielä folioon vähintään 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

 

TÄYTETYT JALAPENOT

 

6 tuoretta jalapenoa

1/2 pkt chili-paprikajuustoa

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

 

 


Tee jalapenoihin pitkittäin viilto veitsellä ja poista siemenet ja kalvot. Täytä jalapenot juustolla ja kietaise ympärille pekonisiivu. Kiinnitä cocktailtikuilla.

Grillaa, kunnes pekoni on saanut kauttaaltaan väriä. Grillaaminen kannattaa aloittaa laittamalla viiltopuoli ensin ritilää vasten, niin juusto pysyy jalapenojen sisällä eikä valu pois.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

 

Viinilasillinen: Bearflag Dark Wine Red Blend