Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.4.2016%2

PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

1 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Lisää punaviini ja kiehauta.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

 

6 Rosamundaa

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne poikittain. Leikkaa noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä noin 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

 

PARSAT

 

nippu parsaa

Amerikan pekonia

 

 

Voit halutessasi kuoria parsat. Kiedo 2-3 parsaa yhteen pekoniviipaleella ja grillaa kypsiksi.

 

 

LISÄKSI

 

3 hirven ulkofileepihviä

rosmariinin makuista oliiviöljyä

suolaa myllystä

 

 

Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sivele pihvit molemmin puolin öljyllä ja pyöräytä pihvien pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Grillaa pihvit halutun kypsyisiksi.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.4.2016%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.4.2016%2

Lautasella myös Avokado-mansikkasalaatti.

Viinilasillinen: Mayu Reserva Carménère