TÄYTEKAKKU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.
kostutus:
4-5 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
200 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
MANSIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk maitorahkaa
300 g mansikoita soseutettuna
2 tl vaniljasokeria
noin 1/2 dl sokeria (maun mukaan)
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
kakun pinnalle ennen kuorrutusta:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
koristeluun:
2 pkt mustaa marsipaania
2 pkt punaista marsipaania
marsipaaniruusu ja lehtiä
sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen
punaista ja mustaa kimallesprayta
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Levitä valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee mansikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja soseutetut mansikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja kiinnitä koristeet sokerikuorrutteella kakun pintaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.