joulukuu%202011%20027.jpg

TÄYTEKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

kostutus:

4-5 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria 

 

 

VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

4 liivatelehteä

2  dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

200 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

MANSIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

5 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk maitorahkaa 

300 g mansikoita soseutettuna 

2 tl vaniljasokeria 

noin 1/2 dl sokeria  (maun mukaan) 

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä 

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

2 pkt mustaa  marsipaania 

2 pkt punaista marsipaania 

marsipaaniruusu ja lehtiä

sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen 

punaista ja mustaa kimallesprayta 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Levitä valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

Tee mansikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka ja soseutetut mansikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
Levitä mansikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunan mukaan.
 
 

Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja kiinnitä koristeet sokerikuorrutteella kakun pintaan.