ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

SHERIFFI-KAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

4 dl sitruunalimsaa (Sprite) 

 

 

täyte:

 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g appelsiinituorejuustoa 

1 prk säilyke-mangoviipaleita

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

2 pkt mustaa marsipaania 

pala sinistä marsipaania 

pala valkoista sokerimassaa 

tippa keltaista elintarvikeväriä 

sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen 

jauhettuja Digestivekeksejä kakun reunoille

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta mangoviipaleet ja leikkaa ne veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä esimerkiksi leivinpaperin päälle.

Leikkaa kahdesta vastakkasesta reunasta pala pois. Nosta keskimmäinen pala tarjoilulautaselle. Asettele päälle loput kakusta sopivan kokoisina paloina.

ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

 

ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

 

Levitä pinnalle kermavaahto.

ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

 

Kauli musta marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta marsipaani ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunan mukaan.

ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

Muovaile harmaat osat sekoittamalla mustaa marsipaania ja valkoista sokerimassaa keskenään. Muotoile autolle silmät, lamput ja muut varusteet ja kiinnitä ne sokerikuorrutteella kakun pintaan.