Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.3.2016%2

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1-2 tl korianterijauhetta

1-2 tl juustokuminaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 30-60 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi pulled porkin lisukkeena.

 

Pulled pork-, hampurilaissämpylä- sekä coleslaw-reseptit löytyvätkin blogista jo ennestään, mutta lisään ne nyt kuitenkin vielä tähän alle.

 

 

PULLED PORK

n. 2 kg porsaan kassleria

 

mausteseos:

3 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria

1 rkl savusuolaa

1,5 rkl korianteria

1,5 rkl juustokuminaa

​1,5 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl sipulijauhetta

1 rkl pippurisekoitusta

 

Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua vuorokausi jääkaapissa ennen kypsennystä. Ota liha huoneenlämpöön vähintään pari tuntia ennen kypsennystä. 

Kypsennä liha kannellisessa padassa 110 asteisessa uunissa n. 6-8 tuntia, kunnes liha on niin mureaa ja kypsää että se hajoaa jo tuimasta katseesta =D. Riivi liha haarukan ja veitsen avulla. 

 

 

COLESLAW

500 g kaalia suikaloituna

2-3 porkkanaa raastettuna

1 prk kermaviiliä

1/2 dl majoneesia

2 tl sitruunamehua

2-3 tl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita ainekset keskenään, maista ja lisää mausteita jos tarve vaatii. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään tunnin,  mielellään kauemminkin. Itse valmistin salaatin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

 

 

 

HAMPURILAIS-SÄMPYLÄT

8 kpl 

 

noin 10 dl sämpyläjauhoja

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vettä

1/2 dl täysmaitoa

60 g voita sulatettuna

1 kananmuna

 

 

pinnalle:

1 kananmuna,  vatkaa rakenne rikki

seesamin siemeniä

 

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon 6 dl sämpyläjauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Käynnistä kone ja anna käydä niin kauan kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. 

Lämmitä vesi ja maito n. 40-45 asteiseksi, eli se saa olla selvästi kädenlämpöä lämpimämpää jotta kuivahiiva alkaa toimia. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna ja vaivaa sekaisin. Lisää loput sämpyläjauhot desi kerrallaan. Kaikkia jauhoja ei kannata lisätä kerralla, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä osat pulliksi. Anna kohota vielä pellillä liinan alla 30-60 minuuttia. 

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele sämpylät. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin  20 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset sämpylät.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.3.2016%2

Viinilasillinen: yhdysvaltalainen Bearflag Dark Red Wine Blend, joka toimi loistavasti burgerien kanssa.

 

Jälkiruoaksi meillä oli Amerikkalaista juustokakkua ja mansikkakastiketta sekä aperitiivina yhdysvaltalainen kuohuviini Korbel Brut.