FB_IMG_1538842436806.jpg

TYRNI-MASCARPONEKAKKU

 

pohja:

1 pkt (300 g) vaniljatäytteisiä kaurakeksejä 

50 g voita sulatettuna

 

 

täyte:

8 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 prk (a 250 g) mascarponea

1 1/2-2 dl sokeria (maun mukaan)

3 dl sokeritonta tyrnimehua

 

 

kiille:

5 liivatelehteä

4 dl tyrninektaria

 

 

koristeluun:

50 g valkosuklaata 

tyrnimarjoja, ananaskirsikoita tai mansikoita

 

 

 

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 22 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita tyrnijauhe sekä voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja sokeri. Kuumenna noin 1/2 dl mehua, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun.

Sekoita loppu mehu kerma-mascarponeseoksen joukkoon. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita huolellisesti. 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl tyrninektaria, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan tyrninektariin. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän nektarin joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen tyrnimoussen päälle vuokaan ja nosta kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes kiille on hyytynyt.

 

Kun kakku on hyytynyt, irrota reunavuoka ja koristele kakku valkosuklaalla ja tyrnimarjoilla.

 

20161009_144847.jpg