Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.2.2016%20

STROGANOFF MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

1 sipuli silputtuna 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

nokare voita 

500 g naudan ulkofileetä

1 dl kuivaa valkoviiniä

4 cl konjakkia (tai brandya)

1 prk (70 g) tomaattipyreetä

1 rkl sinappia

3 dl vettä

1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

1 dl etikkakurkkukuutioita

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

1 prk (120 g) smetanaa

 

 

tarjoiluun:

pieniä etikkakurkkuja

 


 
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet voissa ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät ja lisää sitten lihasuikaleet takaisin pannulle. 

Lisää pannulle valkoviini ja brandy ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, sinappi, vesi, fondikuutio, kurkkukuutiot, mustapippuri ja suola. Anna kiehua puolisen tuntia. 

Käännä levy pois päältä, sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja tarjoile perunamuusin ja minikurkkujen kanssa.