Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.2.2016%20

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuaista

280 g sokeria

1 kukkurainen ruokalusikallinen maissijauhoa (maizenaa)

1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää vatkaamista jatkaen sokeri mukaan ruokalusikallinen kerrallaan antaen sokerin sekoittua aina ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä.

Kun olet lisännyt kaiken sokerin, kääntele lastalla massan sekaan maissijauho ja viinietikka.

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle noin 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele päälle mantelilastut ja nosta pelti uuniin.

Paista 200 asteessa 7 minuuttia. Laske sitten lämpö 160 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

 

 

täyte:

sileää tyrnihilloa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa 

1 tl vaniljajauhetta 

1 rkl tomusokeria 

 

 

 

koristeluun:

tomusokeria

 

 

 

Levitä kerros tyrnihilloa marenkilevyn päälle.

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, vaniljajauhe ja tomusokeri. Levitä seos tyrnihillon päälle. Rullaa ja siivilöi pintaan tomusokeria. Tarjoile heti.