Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.2.2016%20

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuainen

280 g sokeria

1  1/2 rkl maissijauhoa

1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. 

 

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle, n. 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele sitten päälle mantelilastut ja laita pohja uuniin.

Paista 200 asteessa 7-8 min tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja paista n. 20 min tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

 

 

 

täyte:

sileää tyrnihilloa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa 

1 tl vaniljajauhetta 

1 rkl tomusokeria 

 

 

 

koristeluun:

tomusokeria

 

 

 

Levitä kerros tyrnihilloa marenkilevyn päälle.

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, vaniljajauhe ja tomusokeri. Levitä seos tyrnihillon päälle. Rullaa ja siivilöi pintaan tomusokeria. Tarjoile heti.