PERUNATIMBAALIT
12 kpl
1 kg Rosamundaa
50 g voita sulatettuna
tuoretta timjamia (noin 1 1/2 rkl nypittyjä lehtiä)
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 dl parmesan-raastetta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Kuori perunat ja viipaloi ne leikkurilla hyvin ohuiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Voitele muffinssipelti voilla ja jaa perunaviipaleet muffinssivuoan koloihin. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta muffinssipelti pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.
PORON SISÄFILEE
2 poron sisäfileetä
voita paistamiseen
suolaa myllystä
Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista fileet voissa kuumalla pannulla joka puolelta. Mausta suolalla. Anna fileiden vetäytyä folioon käärittynä noin 15 minuuttia ennen viipaloimista.
PUNAVIINIKASTIKE
(riittää 2-3 hengelle)
nokare voita
1 pieni punasipuli silputtuna
2 dl punaviiniä
1 dl Demi Glace-kastikepohjaa
1 tumma fondikuutio
1 laakerin lehti
2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia
1 rkl vadelmabalsamicoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Viinilasillinen: Luigi Bosca Malbec
HÄÄPÄIVÄN MENU:
Alkupala:
Shampanja (Ayala, poistunut Alkon valikoimasta) + Lohiruususalaatti
Pääruoka:
Perunatimbaalit
Poron sisäfilee
Punaviinikastike
Jälkiruoka:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.