Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.2.2016%2

PERUNATIMBAALIT

12 kpl

 

1 kg Rosamundaa

50 g voita sulatettuna

tuoretta timjamia (noin 1 1/2 rkl nypittyjä lehtiä)

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1/2 dl parmesan-raastetta

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Kuori perunat ja viipaloi ne leikkurilla hyvin ohuiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Voitele muffinssipelti voilla ja jaa perunaviipaleet muffinssivuoan koloihin. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta muffinssipelti pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. 

 

 

PORON SISÄFILEE

 

2 poron sisäfileetä

voita paistamiseen

suolaa myllystä

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista fileet voissa kuumalla pannulla joka puolelta. Mausta suolalla. Anna fileiden vetäytyä folioon käärittynä noin 15 minuuttia ennen viipaloimista.

 

 

PUNAVIINIKASTIKE

(riittää 2-3 hengelle)

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

1 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Lisää punaviini ja kiehauta.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

Viinilasillinen: Luigi Bosca Malbec

 

 

HÄÄPÄIVÄN MENU:

 

Alkupala:

Shampanja (Ayala, poistunut Alkon valikoimasta) + Lohiruususalaatti

 

Pääruoka:

Perunatimbaalit

Poron sisäfilee 

Punaviinikastike

Luigi Bosca Malbec

 

Jälkiruoka: 

Tyrni-mascarponekakku