PUOLUKKA-VANILJABOSTON
pullataikina:
(taikinasta tulee 4 bostonkakkua)
50 g hiivaa
6 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
10 dl vehnäjauhoja
225 g voita sulatettuna
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
täyte: (kahteen bostonkakkuun)
2 dl vaniljakreemijauhetta
6 dl vettä
noin 1 l puolukoita
voiteluun:
1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki
pinnalle:
raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella muutama minuutti.
Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.
Levitä kerros vaniljakreemiä kaulitulle pullataikinalevylle ja ripottele sen päälle puolukoita. Rullaa ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Asettele pullakierteet leivinpaperilla vuoratulle pellille voidellun reunavuoan sisään ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.