Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.1.2016%2

LOHIKEITTO THAIMAALAISITTAIN

 

loraus öljyä

1 bataatti 

2 porkkanaa viipaloituna

1 pss Findus Thai Wok-vihanneksia (pakaste)

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 nippu kevätsipulia silputtuna 

3 Lemon Drop-chiliä (tai 1 habanero) silputtuna (poista siemenet)

1/2 dl kalakastiketta

1/2 prk sitruunaruohotahnaa

1/2 prk inkivääritahnaa 

1/2 prk keltaista currytahnaa 

2 tl mustapippurirouhetta

1 l vettä 

800 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä kuutioituna

1/2 dl limemehua

3 prk (á 2 dl) kookoskermaa 

 

 

koristeluun:

limeviipaleita

kevätsipulisilppua

 

 

Kuori ja leikkaa bataatti noin sentin paksuisiksi suikaleiksi.

Kuori ja viipaloi porkkanat.

Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa öljy ja kuullota ensin porkkanoita viitisen minuuttia. Lisää bataattisuikaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vielä kohmeiset wok-vihannekset ja kuullota vielä muutama minuutti, jotta kohmeiset vihannekset lämpenevät.

Lisää silputut valkosipuli, kevätsipuli ja chili. Sekoita joukkoon myös mausteet ja vesi.

Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sitten lohikuutiot ja kookoskerma ja kuumenna keitto nopeasti uudelleen. Anna kiehua vielä muutama minuutti ja siirrä kattila pois liedeltä. Tarjoile heti. 

 

Keiton seuraan sopii esimerkiksi Pfaffenheim Black Tie, Cono Sur Bicicleta Riesling tai The Original M8 Riesling-Gewürztraminer.