Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.1.2016%20

KYLMÄSAVULOHIKIUSAUS

 

 

500 g peruna-sipulisekoitusta

1 pkt (150 g) viipaloitua kylmäsavulohta

1 ruukku tilliä silputtuna

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl vettä

1 pkt (250 g) Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

2 tl sitruunapippuria

 

 

 

 

pinnalle:

noin 100 g juustoraastetta 

 

 

 

 

Silppua kylmäsavulohi veitsellä. Voitele uunivuoka ja sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus, kylmäsavulohisilppu sekä tillisilppu.

Mittaa pieneen kattilaan kerma ja vesi. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Sekoita joukkoon sitruunapippuri ja kaada seos peruna-lohiseoksen päälle vuokaan.  Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.