KERROSKAKKU
KAKKUPOHJAT:
10 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS:
9 dl maitoa
1 1/2 rkl vaniljasokeria
VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakkujen ylempi täytekerros):
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
3 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria
3/4 dl kiehuvan kuumaa vettä
300 g valkosuklaata sulatettuna
3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
MUSTIKKAMOUSSE (täytekakkujen alempi täytekerros):
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 1/2 prk maitorahkaa
450 g mustikoita
3 tl vaniljasokeria
noin 3/4 dl sokeria (maun mukaan)
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
KAKKUJEN PINNALLE ENNEN KUORRUTUSTA:
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
KORISTELUUN:
5 pkt sinistä marsipaania
sokerimassa-lumihiutaleita
marsipaanista muovailtu nalle
sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen
ripaus tomusokeria
Itselläni oli käytössä kuusikulmaiset kakkuvuoat, joista isomman halkaisija oli 30 cm ja pienemmän halkaisija 15 cm.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja nosta vuoat 175 asteiseen uuniin. Pienempi kakku kypsyy alle puolessa tunnissa. Kokeile kypsyys tikulla ja nosta pienempi kakku pois uunista kun se on kypsä. Isomman kakun kypsennysaika on noin 45 minuuttia, tarkista muös sen kypsyys tikulla. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohjat kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin ne eivät murene niin paljon leikattaessa.
KAKKUJEN TÄYTTÄMINEN: Vuoraa kelmulla vuoat, jossa paistoit kakut. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tulevat levyt vuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Levitä valkosuklaatäyte vuokiin kakkupohjien päälle.
Nosta keskimmäiset kakkulevyt päälle ja kostuta nekin kolmasosalla nesteestä.
Tee mustikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja mustikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisten kakkulevyjen leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle.
Pyörittele marsipaanista nyörit ja asettele ne kakkujen liitoskohtaan ja isomman kakun alareunaan.
Ripottele pienen siivilän läpi hiukan tomusokeria kakun pinnalle.
Kiinnitä nalle ja lumihiutaleet sokerikuorrutteella kakun pintaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.