Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.1.2016%2

HIRVI-OSSO BUCCO

 

1 iso pkt (340 g) Amerikan pekonia silputtuna

pieni rasia (noin 1-2 dl) herkkutattikuutioita pakastimesta

2 hirven potkakiekkoa (yhteensä vähän reilu kilo)

rosmariini-gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

1 dl vehnäjauhoja

voita

3 punasipulia silputtuna

5 valkosipulinkynttä viipaloituna

3 porkkanaa viipaloituna

1 prk Demi Glace

1 plo täyteläistä punaviiniä

2 rkl riistafondia

1 rkl ruokosokeria

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

2 laakerinlehteä

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.1.2016%2

Laita sulaneet herkkutattikuutiot kuivalle pannulle ja hauduta hetki jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää pannulle nokare voita, paista kuutioita muutama minuutti ja siirrä pataan.

Silppua pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä myös pekonisilppu pataan.

Kuori ja paloittele porkkanat, silppua sipulit karkeaksi silpuksi veitsellä ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuullota kasviksia voissa kunnes ne pehmenevät hieman ja siirrä pataan.

Leikkaa potkakiekkoja kiertävä kalvo poikki, jotta lihat eivät kipristy. 

Mausta kiekot suolalla ja mustapippurilla.

Kääntele kiekot vehnäjauhoissa ja paista pintaan kaunis väri voissa. Laita kiekot sekä loput ainekset pataan.

Laita kansi päälle ja nosta pata 175 asteiseen uuniin. Kypsennä ruokaa uunissa pari-kolme tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää. 

 

Viinilasillinen: Dimension Shiraz-Malbec