HIRVEN ULKOFILEEPIHVIT
2 hirven sisäfileepihviä
voita
suolaa myllystä
Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna pannu laittamalla levy täysille ja lisää pannulle reilun kokoinen nokare voita.
Mausta pihvit suolalla molemmin puolin.
Paista pihvejä kuumalla pannulla, kunnes pinta on saanut väriä, käännä pihvit ja paista samoin myös toiselta puolelta.
Ota pihvit pois pannulta ja kääri noin 10 minuutiksi folioon ennen tarjoamista.
Meidän pihvimme jäivät hieman punertaviksi keskeltä ja meidän makuumne kypsyys oli juuri sopiva.
PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 pieni punasipuli silputtuna
2 dl punaviiniä
1 dl Demi Glace-kastikepohjaa
1 tumma fondikuutio
1 laakerin lehti
2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia
1 rkl vadelmabalsamicoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan.
Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
MAALAISRANSKALAISET
noin 1 litra rypsiöljyä
5 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.
Lisäksi tarjolla oli Hedelmäistä Aurajuustosalaattia.
Viinilasillinen: Masi Costasera Amarone Classico
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.