Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2016%2

BLINIT

noin 10 kpl

 

 

10 g hiivaa 

2 dl kevytmaitoa

1 1/4 dl  tattarijauhoja 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

2 kananmunan keltuaista 

25 g voita sulatettuna 

3/4 dl  keskiolutta

1/2 tl suolaa 

2 kananmunan valkuaista 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puolet molemmista jauhoista joukkoon ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin 8 tuntia tai yön yli. 

Sekoita taikinan joukkoon loput jauhot, keltuaiset, voisula, olut ja suola.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Paista taikinasta voissa blinipannulla ohuita blinejä.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2016%2

 

MÄTIMOUSSE

 

100 g smetanaa, vatkaa kuohkeaksi

100 g kirjolohen mätiä

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

lisäksi:

punasipulia hienoksi silputtuna

 

 

Vatkaa smetana kuohkeaksi. Sekoita joukkoon mäti ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

 

KATKARAPUTÄYTE

 

100 g chili-tuorejuustoa

2 rkl creme fraiche

3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

100 g katkarapuja 

 

 

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon creme fraiche ja chilikastike. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon sulaneet katkaravut. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

 

LOHIMOUSSE

 

200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa

150 g kylmäsavulohi-siivuja

noin 2 rkl creme fraichea

1/2 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

1 ruukku ruohosipulia silputtuna

 

 

koristeluun:

kirjolohen mätiä

avokadoa

keitettyjä kananmunia 

 

 

Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2016%2

 

Viinilasillinen: Pongrácz Méthode Cap Classique Brut