BLINIT
noin 10 kpl
10 g hiivaa
2 dl kevytmaitoa
1 1/4 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunan keltuaista
25 g voita sulatettuna
3/4 dl keskiolutta
1/2 tl suolaa
2 kananmunan valkuaista
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puolet molemmista jauhoista joukkoon ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin 8 tuntia tai yön yli.
Sekoita taikinan joukkoon loput jauhot, keltuaiset, voisula, olut ja suola.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Paista taikinasta voissa blinipannulla ohuita blinejä.
MÄTIMOUSSE
100 g smetanaa, vatkaa kuohkeaksi
100 g kirjolohen mätiä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
lisäksi:
punasipulia hienoksi silputtuna
Vatkaa smetana kuohkeaksi. Sekoita joukkoon mäti ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.
KATKARAPUTÄYTE
100 g chili-tuorejuustoa
2 rkl creme fraiche
3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
100 g katkarapuja
Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon creme fraiche ja chilikastike. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon sulaneet katkaravut. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.
LOHIMOUSSE
200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohi-siivuja
noin 2 rkl creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
koristeluun:
kirjolohen mätiä
avokadoa
keitettyjä kananmunia
Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.
Viinilasillinen: Pongrácz Méthode Cap Classique Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.