Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.1.2015%20

BBQ-MUREKE

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 t l mustapippurirouhetta

2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

1/2 tl Poppamiehen savuchilitahnaa 

 

 

täyte:

noin 200 g chili-savusulatejuustoa

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

Kuutioi chiligouda ja asettele kuutiot pitkittäin keskelle murekelevyä. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile mureke tasaiseksi pötkyläksi. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia.

 

 

 

HELPPO SAVUCHILIKASTIKE

 

300 g (2 prk) creme fraiche

3-4 tl Poppamiehen Vampyree-tahnaa

 

 

Sekoita keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

 

BBQ-PERUNANPUOLIKKAAT

 

6 Rosamundaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

2 tl gourmetsuolaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin.  
Sekoita mausteet oliiviöljyn joukkoon ja sivele seos perunoiden leikkuupintaan.
Kypsennä perunat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.
 
 
 
 
 

SALAATTI

vuonankaalia

rucolaa

jääsalaattia

puolikas kurkku

1/2 rs miniluumutomaatteja

 

 

kastike:

1 rkl oliiviöljyä

1/2 rkl valkoista balsamicoa

2 tl juoksevaa hunajaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Asettele salaatit pediksi lautaselle ja valuta päälle kastiketta. Ripottele kurkut ja tomaatit salaattipedin päälle. Tarjoa heti.