Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.1.2016%20

ANKANRINTA


1 ankanrinta sulatettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Leikkaa ristikkoviillot nahkaan, laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja levy täysille. Pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria. Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja pyöräytä toisellekin puolelle suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun pinta on saanut kauniin värin siirrä uunipellille ja kypsennä vielä 175 asteisessa uunissa 13 min. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

 

 

VIIKUNAKASTIKE

 

1 pss (200 g) kuivattuja pehmeitä viikunoita

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl vettä

2 rkl ruokosokeria

1 kanafondikuutio

1 rkl Maizenaa + tilkka vettä suurustukseen

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Poista viikunoista kovat kannat. Kuutioi viikunat ja laita kattilaan. Lisää kattilaan valkoviini, vesi, ruokosokeri ja fondikuutio. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta Maizena-vesiseoksella ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta.

 

 

RANSKALAISET

 

noin 1 litra rypsiöljyä

6 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori ja huuhtele perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi tikuiksi ja laita ne metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin". Keitä perunoita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta perunat ja kumoa ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

 

Lautasella myös Viikuna-vuohenjuustosalaattia.

 

Viinilasillinen: Gigondas L'Hallali Grande Réserve