Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.11.2019%

SUOLAKUORESSA KYPSENNETTY LOHI

 

1,6 kg:n painoinen, perattu kirjolohi

hienoa merisuolaa 

mustapippurirouhetta

1 sitruuna

nippu tilliä

2 kg karkeaa merisuolaa

 

 

Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

Mausta lohi sisältä suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä tilli kalan sisään. Ripottele foliolla vuoratun vuoan pohjalle 2 cm kerros merisuolaa ja nosta kala suolapedille. Peitä kala kokonaan parin sentin suolakerroksella niin, että kalaa ei näy lainkaan. Kostuta suolaa hiukan vedellä suihkupullon avulla, jotta suola kovettuu kuoreksi. Painele folion reunat tiiviisti kalaa vasten.

Nosta vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna kalan vetäytyä suolakuoren alla vartin verran.

Irrota suolakuori ja nahka ja tarjoile.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.11.2019%